Viser alle 26 resultater

Aftørring af bil – og brug af microfiber håndklæde til bil!

Aftørring af din bil efter vask, er lige så vigtig som selve vasken. En lak der bliver efterladt med vand, vil sætte tydelige spor her af i form af kalkmærker. I værste fald vil dette betyde at du skal polere lakken igen for at fjerne de mineraler som er groet fast på lakken.

Herudover er det ikke lige meget hvad du tørrer af med. Skulle du ikke være klar over det, så kan vi lige så godt sige det med det samme;

Vaskeskindet er dødt !

Aftørring med vaskeskind, døde da microfiberen blev introduceret. Vaskeskindet optager vand, men overhoved ikke i samme mængde som et godt microfiberhåndklæde. Se nedenfor hvilket microfiber håndklæde du skal vælge.

Microfiberhåndklædet opsamler heller ikke det skidt, som kan side tilbage på lakken efter du har vasket. Og i stedet for at samle det op – så vil den trækket skidtet henover lakken. Og så ridser du den.

Det er forbudt at bruge en svaber !

Svaberne har intet gjort godt for noget. Igen – de kan flytte på vandet. Men de flytter også på tilbageværende skidt. Og så har vi den igen. Ridser !

Se beskrivelse ved at klikke på de enkelte varer nedenfor eller se nedesrt på siden for uddybning af de forskellige typer af microfiberhåndklæder.

2.299,00 DKK

Kraftfuld blæser på hjul til berøringsløs aftørring af bilen

1.399,95 DKK

Kompakt og kraftig blæser til berøringsløs aftørring af bilen.

Aftørring

BLO AIR-S

799,95 DKK

Kraftig lille håndhold blæser til aftørring

Aftørring

CarPro DHydrate

Fra 79,95 DKK

Dobbeltsidet microfiber til lak og glas

89,95 DKK

Tørrehåndklæde på 800 GSM

Fra 99,95 DKK

1200 GSM Microfiber til aftørring efter vask. 2 varianter

119,95 DKK

Absorberende, let og fnugfrit microfiber til aftørring efter vask

1.089,00 DKK

Kraftfuld lille blæser til aftørring af lak. Kun maskine, Batteri og oplader sælges seperat.

199,00 DKK

Klassisk vaffelvævet håndklæde med flere funktioner.

Fra 94,95 DKK

Super blødt og ekstremt absorberende håndklæde

Aftørring

Soft99 Super Cloth

39,95 DKK

Alsidigt stykke microfiber. Nedbringer tørretid på lak efter vask

109,95 DKK

Super blødt og absorberende microfiberhåndklæde

89,95 DKK

Let, loopet microfiber til aftørring.

149,95 DKK

Kompakt klassisk microfiberhåndklæde i topkvalitet

Ikke på lager
242,95 DKK

Stort, ekstremt absorberende håndklæde til aftørring

Aftørring

Work Stuff Magneto

92,95 DKK

Magnetisk microfiber til at fange løbere

162,95 DKK

Stort, let og super absorberende håndklæde

89,95 DKK

Lille, let men utrolig absorberende håndklæde

154,95 DKK

Kompakt tørrehåndklæde med loopet fibre

Fra 104,95 DKK

Absorberer dryp fra sidespejle mv.

74,95 DKK

Aftørring af bunden, sideskørter og fælge

Fra 89,95 DKK

Lækre vaffelvævede håndklæder 2 størrelser

34,95 DKK

All-round til indvendig rengøring, læderpleje, polish, dørfalser, motorrum mv.

Fra 109,95 DKK

Ekstra tyk Microfiber. Ekstraordinær sugeevne.

Fra 99,95 DKK

850 GSM Super Absorberende Microfiber


Aftørring efter vask

Aftørring Næst efter vaskehånden, er det medie du bruger til aftørring af din lak - det næst vigtigste. Men modsat selve vasken af din bil, kan du faktisk i større grad undgå at berøre din lak når du aftørrer den. Vælger du f.eks. en blæser fra MetroVac eller Blo til at blæse vandet af, er du helt over den risiko der kan være for at ridse lakken under aftørringen. Mageligt.. Jovist ! At blæse vandet af lakken skal nok få nabo'en til at kigge en ekstra gang. Men fortæl ham hvorfor - så vil han sikkert forstå 😉

Blæser til bilvask

Afblæsning af vandet efter vask er klart den dyreste løsning. Du kan købe rigtig mange microfiberhåndklæder, for den samme pris som en "blæser" - og resultater er i princippet det samme: Tør lak. Men vejen dertil er forskellig. Vi kan anbefale denne blæser til bilvask

Hvilket microfiberhåndklæde er bedst til bil?

Vi får tit spørgsmålet; Hvilket microfiberhåndklæde er bedst? Skal jeg vælge et vaffevævet, microfiber eller et med twisted loops ? Først at det måske vigtig at få afklaret. Hvad skal håndklædet kunne gøre for dig ? Du vil nok bare sige: "Det skal kunne tørre min bil tør" ! Så vil vores svar være: "Så er der frit slag på alle hylder - for det kan de alle !". Svaret er dog lidt mere nuanceret , når det bliver uddybet.
Lad os prøve at dykke ned i de forskellige typer microfiberhåndklæder:

De store tykke microfiberhåndklæder

Det store tykke microfiberhåndklæder med et højt GSM-tal; Altså hvor meget det vejer/fylder pr. cm2 - har den fordel at de kan absorbere utroligt meget vand. Dvs. at det oftest er reglen, at du kan nøjes med 1 eller måske 2 af disse håndklæder til at aftørre en hel bil. Fordelen ved den tykke fibre er samtidigt, at har du en "helligdag" på lakken som du ikke har fået vasket ordenligt - så vil dette blive absorberet og optaget af de lange fibre i dette håndklæde. Herved mindsker du risikoen for at samle skidt op - som så sider yderst eller på toppen af fibrene og trækkes med rundt på lakken. De store og tykke microfiberhåndklæder er derfor utroligt sikre at bruge til aftørringen - og har indbygget lidt ekstra sikkerhed. Men har de så ingen ulemper ? Store tunge microfiberhåndklæder kan være lidt "kluntede" at arbejde med. De kan være svære at få ind i kroge og kanter og måske lidt bøvlede på lodrette flader ned mod jorden. Herudover foregår aftørringen med dem bedst ved at de lægges på lakken, duppes oven på så de absorberer vandet. Herefter løftes og flyttes til et nyt sted, for at fortsætte aftørringen. Det er fornuftig måde at aftørre lakken på - men for nogen måske lidt for tidskrævende.

Vaffelvævet microfiberhåndklæde

Klassikeren. Eller i hvert fald håndklædet med flest år på scenen. Det vaffelvævede microfiberhåndklæde kendetegnes ved at det er, ja, vaffelvævet. Vaffelmønsteret gør at selvom at håndklædet er forholdsvis tyndt, kan absorbere vandet og i dette mønster. Håndklæderne kan oftes absorbere væsentlig mere vand end deres vægt. Dog ikke lige så meget som de store håndklæder. Til gengæld gør den lave vægt det vaffelvævede microfiberhåndklæde til det håndklæde, der måske er allernemmest at arbejde med. Prisen på håndklæderne er ofte billigere end de tykke microfiberhåndklæder. Ulemper ? Samler du snavs under vejs, ligger det i toppen af fibrene og kan ikke absorberes ned i håndklædet. Du skal derfor være opmærksom på at vende håndklædet, så du ikke aftørrer igen med den side som har opsamlet snavset. For herved vil der være en risiko for at kunne ridse lakken.

Twisted Loop

Microfiberhåndklæder med Twisted Loop teknologi er det nyeste skrig. På en måde kan man sige at det lidt er en hybrid med det vaffelvævede microfiberhåndklæde og så det store tykke microfiber. Også ikke helt alligevel. Men lad os prøve at forklare.
Håndklæder med twisted loops er bygget op i fibre, som er snoet om hinanden. Det giver en smule ekstra afstand mellem hvert fibre, men fiberen er det tykkere - så håndklædet har en høj absorberingsevne. Da fibrene er syet fra den en side af håndklædet og ud, har du på den modsatte side af håndklædet en side med en anden struktur. Det betyder 3 ting: 1. Håndklædet vejer ikke særlig meget. 2. Bagsiden er super god til f.eks. aftørring af glas, da siden er mere plan/tæt. 3. Du har kun en side til rigtig at kunne bruge på lakken
Ved at du har de lidt længere fibre, får du ligesom microfiberhåndklædet men modsat det vaffelvævede håndklæde - gode evner til at opsamle evt. tilbageværende skidt/snavs. Håndklæderne her fungerer gerne bedst ved at de lægges på og trækkes forsigtig henover lakken. Er de så det bedste kompromis? Det bestemmer du !

Vask microfiber håndklæde

Vask af dine microfiber håndklæder foregår bedst ved alm. vask på 40 grader og ved brug af et dedikeret middel til dette: Valet Pro Microfibre Reviver>> Herefter er det bare at hænge dem til tørre, og eventuelt tørretumble dem. Se guide for den enkelte microfiber klud på selve kluden.

Afblæsning af vandet

Som nævnt tidligere, så er der intet der slår muligheden for afblæsningen af vandet. Med dedikerede "blowere" hvor du ikke bare får masser af luft til at skubbe det væk fra lakken, så vil den opvarmede luft hjælpe med at lakken tørrer hurtigere. Og dette helt uden fysisk berøring af lakken. Og uden berøring - ingen ridser. En blower har også den fordel, at vand der samler sig i sprækker ved lygter, spejlhuse og kølergrille - kan blæses væk. Luft vil altid kunne komme ind steder hvor microfiberen ikke kan.
Er der så ingen ulemper? Det er selvfølgelig et stykke grej som du skal have frem og stille tilbage igen. Det vil nogen se som en ulempe. Og så "snakker" de jo lidt når de er i gang. Men når først du er i gang - så vil du opleve at de store blowere kan aftørre lakken hurtigere end du kan med et microfiberhåndklæde. De små modeller vil godt kunne aftørre en hel bil, hvis den er velplejet. Altså, så vandet slipper lakken nemt. Men på lak hvor vandet står (ikke perler) - vil de små komme til kort. Men står din lak som et suttet bolche - vil du godt kunne nøjes.