Bilvask – Din komplette guide til vask af bilen

Indrømmet, vi elsker at vaske bil. Nogle vil kalde os nørder eller freaks. Derfor kalder vi os CarCare Freaks, fordi vi er fanatiske med vores biler kun ønsker at pleje dem bedst muligt, med de bedste bilpleje produkter.

Vores mission er at få dig til at glemme vaskehallen og komme i gang med at vaske din bil selv. For selvom vi nørder med det – så er simpel og god bilvask ikke raketvidenskab. Det kan gøres af enhver. Men vi skal alle starte et sted. Så derfor kommer her vores komplette guide til hvordan du vasker din bil – og hvilke produkter og tilbehør du skal bruge.

Læser du denne guide igennem – så lover vi at du bliver grundigt klædt på til at komme i gang med at vaske og vedligeholde din egen bil, mc eller campingvogn og at du ikke mindst får en indsigt i hvilke bilpleje produkter, som skal bruges til hvilke formål, for at få en god bilvask.

Bilvask - En guide til vask af bilen

“Jamen, hvis jeg selv skal vaske min bil, så kræver det en hel masse grej og en masse bilvask udstyr som er pisse dyrt – og så tager det lang tid?”

Nej – Sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Men ærligt, Med det rigtige udstyr og de rigtige bilpleje produkter – letter det processen. Men det forunderlige i denne verden er – at skifter du enkelte bilvask produkter ud af dem som du måske plejer at bruge, så kan det gøre en verden til forskel. Ta’ eksempelvis og tilfør dit sortiment en shampoo af høj kvalitet. Det vil du kunne mærke lige med det samme! Men mere om det senere.

Hvad handler bilvask og bilpleje i det hele taget om?

Ved vask af bil, når vi snakker udvendig bilpleje – så handler det om at røre lakken så lidt som muligt med andet end vand og sæbe. Jo mere du rører bilen – jo større risiko er der for at du ridser bilen, når du vasker den. Det betyder selvfølgelig, at korrekt behandling af din bil udelukker alle former for vaskehaller! Har du hørt noget andet, så slår vi det gerne fast én gang for alle. Du kan IKKE lave en ridsefri bilvask i en vaskehal! 

Du kommer altså ikke uden om bilvask i hånden.

Herudover handler bilpleje også om at beskytte lakken efter endt vask med nogle solide produkter. Produkternes opgave kan varierer. Men ganske kort ønsker vi følgende:

 1. Beskytte lakken mod UV (solens stråler), nedfald (tjære, flyverust, vejfilm), fuglelort (det har vi rigtig meget af i Danmark) og andre udefrakommende ting der kan skade lakken.
 2. Lakken skal se lækker ud.
 3. De skal hjælpe med at gøre den nemmere at vedligeholde (skidt skal have sværere ved at hænge fast).

Den gode bilvask…. Hvad skal jeg bruge og hvorfor?

Der findes ikke én vaskemetode, som er den eneste rigtige til gør det selv bilvask. Det er vigtigt at have sig for øje! Derimod så findes der mange metoder, som i bund og grund gør det rigtige – dvs. få bilen ren på en skånsom måde.

Vi vil fokusere på 3 forskellige metoder. Metoderne skal ses som input til, hvordan du KAN køre det – men de er ikke nødvendigvis de 3 eneste måder at gøre tingene på. Det vigtigste for os er, at du ved disse guides får inspiration til at gøre det på den måde der fungerer for dig!

Metoderne eller teknikkerne som vi også kalder dem, indeholder forskellige bilpleje produkter og tilbehør til bil vask. Enkelte teknikker kan stå alene, hvor de andre kan bruges under særlige forhold. Det kan f.eks. være hvis man ikke har adgang til rindende vand.

Ens for dem alle er, at de bør udføres i skygge. Det gør at du ikke skal spekulerer så meget på at sæbe mv. tørre ind – og du har lidt bedre tid til at udføre opgaven/vasken. For skal man skynde sig, så er risikoen for fejl bare det større – og det gider vi ikke!

Metode 1 til bilvask: 2 vaskespande – Den skudsikre!

2 vaskespande metoden, er som vi siger – den skudsikre måde at foretage bilvask på. Med let øvelse, kan du lave en “100% sikker” vask af din bil – og resultatet kan ses.

Den er klart den mest omfangsrige hvad angår bilpleje produkter og tilbehør – men igen. Udstyret her gør forskellen i den ridsefrie bilvask.

Du skal bruge:

 1. Rindende vand fra en haveslange – rigtig gerne en højtryksrenser.
 2. En skumlanse eller en skumsprayer. Dertilhørende et forvaske-produkt eller en shampoo med samme egenskaber.
 3. To vaskespande med Grit Guards og gerne et Wash Board.
 4. En shampoo i høj kvalitet til selve vasken
 5. En vaskehånd eller wash pad i høj kvalitet til håndvasken
 6. Et par lækre microfiberhåndklæder i god kvalitet til aftørring af bilen med, efter vask.

Tip! Vil du gerne hurtigt i gang? Så tag et kig på en af vore populære produktpakker til vask af bilen.

 

Den professionelle guide til manuel bilvask – Vask selv bil step by step

Her finder du en guide til, hvordan du opnår det bedste resultat ved gør det selv bilvask og hvorfor hvert af nedenstående steps er nyttige eller nødvendige. 

 1. Nedspulning
 2. Forvask
 3. Afspulning
 4. Håndvask
 5. Afspulning
 6. Aftørring

1. Nedspulning med vand

Processen handler om at fjerne så meget skidt fra bilen som muligt. Dvs. i denne proces skal du nedspule så meget skidt fra overfladen som muligt. Start altid fra taget af og ned (det gælder forøvrigt alle vaskesteps), da skidtet følger tyngdekræften. Så nedspul først tag, så siderne og så front og bag.

Fordelen i at have en højtryksrenser i dette step er at du har et højere tryk at arbejde med. Og højere tryk kan som sagt fjerne mere snavs. Så spørger du sikkert; “Jamen, kan højtryksrenseren ikke skade min lak”? Jo, hvis den er kraftig nok, og hvis du har steder hvor lakken er begyndt at skalle eller slippe.

Vi plejer at sige, at gør det ondt på hånden – så gør det også ondt på lakken. Så hvis du er i tvivl om hvor tæt du kan gå med højtryksrenseren, så spul på din egen hånd. Når det gør ondt på hånden, så ved du ca. hvilken afstand du maximalt må gå tæt på lakken. (Pas på, det kan gøre nas!)

2. Forvask

Forvasken må ikke forveksles med den første proces. Hvor afspulningen handler om at spule så meget skidt af lakken som muligt, handler forvasken om noget helt andet. Forvaskens opgave er at blødgøre skidtet, der sidder på lakken. Jo mindre skidtet sidder fast når du skal til at håndvaske, jo mindre energi skal du lægge i og derved mindsker du risikoen for at ridse lakken.

Det bedste resultat får du klart hvis du har en højtryksrenser. For så har du nemlig mulighed for at tilslutte en skumlanse. Skumlansen kan, som navnet hentyder, hjælpe med at lave en tyk skum som fordeles udover bilen. Dette gør den ved at blande vand, sæbe til skumlanse og ikke mindst luft.

I skumlansen blander du typisk bilshampoo eller et decideret forvaskeprodukt med vand. Blandingsforholdet af bil sæbe afhænger hvilket produkt du bruger. Følg producenten eller vores beskrivelse på produktet. Blander du federe end det anbefalede blandingsforhold, skal du ikke være fortvivlet. På toppen af skumlansen, kan du dosere hvor meget produkt, der skal trækkes med op. Så får du blandet en smule for tyndt, kan du justerer mod minus (herved vil du doserer en federe blanding). Modsat, hvis skummet bliver for tykt, kan du justerer mod plus (herved vil du doserer en tyndere blanding).

Hvor tykt skal skummet så være? Tykt skum ser fedt ud – men desværre er der gået en smule inflation konceptet. Nogle produkter skummer mere end andre, og det er i høj grad en kombination af højtryksrenser, vandtilførsel og skumlansen, der gør forskellen.

Men det er klart – skummet skal have en hvis form for tykkelse, så det kan hæfte sig på overfladen.

Det skal være så tykt, så du kan dække bilen og skummet kan sidde på bilen i 4-7 min og langsomt løbe af. Årsagen til det skal kunne sidde i den tid er, at det er i dette tidsrum at skummet skal blødgøre skidtet på lakken og i bedste fald løfte det op og trække det med ned af bilen.

3. Afspulning

Når skummet har siddet 4-7 min, er det nu tid til afspulning igen som i step 1. Sørg igen her for at starte med fra toppen og bilen af og bevæg dig ned. Vær ekstra opmærksom på steder som er ekstra beskidte, og spul lidt ekstra.

4. Håndvasken.

Dette er processen, hvor du potentielt kan komme til at skade din lak. Men læs videre her – så kommer det ikke til at ske!

Vi bruger i processen:

2 vaskespande med Grit Guards og Wash Board, en vaskehånd eller washpad og så vores shampoo. Her er det ikke ligegyldigt hvilken sæbe du bruger til bilvask. Der er kæmpe forskel på produkternes evne til at rengøre bilen, og du får stadig en billig bilvask!

Årsagen til vi har 2 spande i spil, er at vi i den ene spand har rent vand og den anden vores sæbevand. I begge spande finder vi en Grit Guard og ydermere i spanden med det rene vand finder vi et wash board.

Grit Guard’enes funktion er at sørge for, at det skidt vi ikke kan undgå at få i vores vaskehånd – bliver i bunden af spandende når vi dypper/renser vaskehånden. Grit Guarden har små lameller, der sørger for at skidtet forbliver i bunden og ikke kan blive hvirvlet op i spanden. Det mindsker risikoen for at vi trækker skidtet vi allerede har vasket af bilen, tilbage op på den. Samtidig, har Grit Guarden den funktion – at man kan gnide vaskehånden mod den, så snavs lettere løsnes fra vaskehånden.

Netop det med at gnide vaskehånden mod Grit Guarden, er for nyligt gjort lettere med Wash Boardet. Da det står lodret op af siden på spanden, gør at det er blevet langt lettere at gnide og vaske, vaskehånden.

Fyld den ene spand op med rent vand. Den anden spand fylder du 2/3 op med vand. Herefter hælder du din shampoo i spanden. Læs anvisning på den pågældende shampoo, og doser herefter.

Herefter påfylder du resten af vandet i spanden med en hård stråle (evnt med din højtryksrenser), så blandingen skummer op.

Du står nu med 2 vaskespande. En med rent vand og en med shampoo.

Du starter nu håndvask af bil. Dyp din vaskehånd i spanden med sæbevand og start med at vaske fra taget af og ned. Arbejd i områder på størrelse hvad din armslængde kan nå. Er din bil meget beskidt, så kan du gøre områder lidt mindre – da du vil samle mere skidt op under vejs. Håndvask af bil foregår altid i lige linjer; Frem/tilbage, op/ned. Aldrig i cirkulære bevægelser. Samler du skidt op og cirkulerer – vil ridserne ses meget tydeligere og vil være sværere at fjerne, end lineære ridser.

Lad være med at lægge noget tryk – heller ikke hvis skidtet ikke umiddelbart løsner sig fra bilen. Så skal du bare henover området et par gange mere – så skal det nok løsne sig. Gør det ikke det, er det sikkert nedfald som skal løsnes på anden vis. Mere om det i en anden guide.

Når du har taget et område, så tager du vaskehånden fra bilen og skyller den i spanden med det rene vand. Sørg for at gnide vaskehånden godt mod Grit Guarden eller Wash Boardet, så du får løsnet så meget skidt som muligt. Ved bilvask i hånden er det essentielt at du ikke slæber skidt rundt i lakken. 

Ta’ herefter vaskehånden op og vrid vandet ud af den. Gerne ved siden af spanden. Kig gerne på vaskehånden. Sidder der tydeligt skidt på, så dyb den igen i spanden med det rene vand indtil den er helt ren igen.

Tilbage med vaskehånden i spanden med sæbevandet og så tilbage på bilen.

Dvs. i denne proces går du fra vaskespand med sæbe, til bil, til vaskespand med rent vand og gentager. Med denne metoder, sørger du for at det altid er rent sæbevand, du har du foretaget bilvask med.

Når du har rengjort taget, tager du sideruder, forrude og bagrude. Herefter foretrækker vi siden af bilen, for så at slutte med fronten og bagenden på bilen. Dvs. vi slutter de steder hvor bilen potentielt er mest beskidt.

Når du vasker siden af bilen, så nøjes med at vaske 2/3 ned af bilen. Dvs. så du tager den nederste del af siderne til sidst. Det er delen helt i bunden eller under dørene.

Når du er færdig, skulle du gerne stå tilbage med en spand (skyllespanden), med beskidt vand – og den spand med sæbevand skulle helst gerne være ren. Er den det – så har du med stor sandsynlighed udført en perfekt bilvask.

Og tænk så over det. Havde du kun brugt en spand – så ville du vaske bil i bilens eget skidt!

5. Afspulning

Tid til at få skyllet den tilbageværende sæbe af lakken. Igen, fra toppen af og ned. Der er ikke så meget hokus pokus i dette step.

Når du har spulet af – så gå gerne lige en runde omkring bilen. Hvis du kan finde nogle “Helligdage”, så vend tilbage til step 4., og udfør den korrekte håndvask på området en gang mere.

6. Aftørring

Igen – et sted vi skal være lidt forsigtige. Det kunne jo ske, at vi i step 4 ikke havde været grundige nok – så der stadig var enkelte steder der sad lidt skidt. Der kan være kroge og kanter det kan være svært at komme ind. Og når man efterfølgende spuler bilen af igen, kan noget af det kommer ud om måske ikke rende helt af bilen.

Vi anbefaler til denne proces enten af bruge et par vaffelvævede microfiber håndklæder eller et par lækre ”fluffy” microfiber håndklæder der kan suge meget vand.

Aftørringen starter ligesom med alt anden fra toppen af bilen og ned.

Fold håndklædet ud, så det ligger i sin fulde størrelse – og start i den ene ende af taget på bilen. Du kan enten trække håndklædet forsigtigt tilbage henover bilen, eller lade det ligge til det har suget vandet op det pågældende sted – og så herefter flytte det til et nyt vådt sted. Tør evnt. efter med et nyt tørt håndklæde der hvor håndklædet har ligget. Denne teknik virker rigtig fint på den vandrette flader på bilen, men er lidt svære på den lodrette flader.

Når du har taget, taget – fortsæt herefter til ruderne, siderne på bilen, fronten og til sidste bagklappen. Som ved håndvasken, slutter du med at tørre de sidste 4/5 til sidst. Altså de steder hvor bilen potentielt var mere beskidt.

Undervejs, så vend/fold gerne håndklæderne – så du hele tiden tørre og tørre efter med en tør side. At vende og folde mindsker igen risikoen for at skidt kommer til at ridse bilen.

Punktum eller…?

Nu er du reelt set færdig. Med de rette bilvask produkter, har du nu en ren og flot bil. Du mangler måske lige fælge og dørfalse – men mere om det senere. Det kunne jo være du skulle læse om de 2 andre vasketeknikker først ?

Metode 2: Rinseless Wash – Bilvask hjemme uden rindende vand

“Bilvask uden rindende vand og højtryksrenser ? Det kan man ikke !?” Og det er faktisk korrekt – eller det vil sige, indtil for få år siden kunne det ikke lade sig gøre at vaske bil i hånden uden rindende vand. Og spørger du en professionel detailer i dag, vil flere sikkert også holde benhårdt fast i, at vaskemetoden med 2 spande, rindende vand og højtryksrenser er den eneste rigtige vaske metode.

Årsagen hertil er, at bilvask jo handler om at røre lakken så lidt som muligt – men i videst muligt omfang kun med vand og sæbe.

Men med så mange andre ting, så bliver bilplejeprodukter løbende forbedret, nye kommer til osv. I sammenhængen med dette, benyttes produkter også på kryds og tværs – og der er hele tiden folk der prøver at gøre tingene på en anderledes måde.

Rinseless Wash er en forholdsvis “ny” vaskemetode – men helt klart en metode der er kommet for er blive. Den er for dig der ikke har adgang til rindende vand, eller ikke ønsker at bruge penge på masser af udstyr – eller bare gerne vil vaske din bil selv, bare meget hurtigere.

Den gør det muligt at vaske din bil i garagen, på parkeringspladsen og om vinteren.

Rinseless handler overordnet set om “bare” at tørre snavset af bilen. Når vi sætter “bare” i apostrof, så handler det om at være rigtig forsigtig, og tørre på den “rigtige måde” For i denne vaskemetode rører vi direkte ved en beskidt bil med et fugtigt microfiberhåndklæde, tørrer efter – og så er vi i princippet færdige.

For at kunne udføre en Rinseless Wash, har du behov for følgende:

 • 1 Vaskespand
 • Rinseless vaskeprodukt
 • 3-6 microfiberhåndklæder til vasken
 • 1-2 Microfiberhåndklæder til aftørringen.

Altså, et rimeligt simpelt setup.

 1. Start med at fylde din vaskespand 3/4 op med vand. Vasker du om vinteren, så fyld gerne varmt vand i. Det gør det mere behageligt at arbejde med og du undgår at vandet fryser.
 2. Hæld 2-4 hættefulde Rinseless vaskeprodukt i spanden. Følg evt. anvisningen på produktet – den kan variere lidt. Kør gerne rundt med din hånd, så du får fordelt produktet i spanden. Det skal ikke skumme – så bare rør forsigtigt rundt.
 3. Kom dine håndklæder, som du skal bruge til at vaske med, i spanden. Sørg for at “ælte” dem godt. Du vil kunne mærke at de vil blive meget glatte/bløde.
 4. Så er du klar til komme i gang !

Er din bil meget beskidt, kan du med fordel blande noget af Rinseless produktet op i en forstøver, og fordele noget af produktet med forstøveren på de steder hvor bilen er særlig beskidt inden du går i gang. Det kan være på fronten hvor der kan sidde mange insekter, eller på den nederste 1/4 af bilen hvor bilen ofte er mest beskidt. Det sikre, at de områder hvor der sidder meget møg, vil blive ekstra blødgjort. Det vil gøre arbejdet med at vaske på de områder nemmere.

Som med alle andre vaskemetoder, starter vi igen fra taget af og ned.

 1. Start med at tage det første håndklæde op af spanden. Vrid det let – dvs. håndklædet skal være vådt, men det må ikke rende eller dryppe med vand. Gør det dét, så er det for vådt !
 2. Fold microfiberhåndklædet 2 gange eller til du har en størrelse der passer godt i hånden. Årsagen til at du skal folde håndklædet, er så du har flere rene flader.
 3. Nu kommer teknikken, for den er lidt speciel – se evt. ekstra godt på billederne hvis du er i tvivl: Før hånden og håndklædet henover en stykke på ca. 50-60 cm i et lige træk – men med en håndbevægelse som hvis du skulle “ae” en hund. Dvs. du starter med at rører med den forreste del af håndklædet, men pga. din håndbevægelse slutter med at rører med den bagerste del af håndklædet. Årsagen til at du skal gøre denne bevægelse er, at du skal have håndklædet til at samle snavset op med hele fladen. Laver du ikke denne bevægelse, skubber du bare skidtet foran dig eller på den forreste del af håndklædet. Udover vi ikke få fjernet skidtet, er risikoen for at vi ridser lakken når vi skubber det foran os også større. Du kan evt. øve dig på et par mindre stykker ad gangen.
 4. Vend microfiberhåndklædet til en ren side og tag det næste strøj. Brug aldrig den samme side af håndklædet 2 gange – men vend og fold efter hvert støj så du hele tiden arbejder med en ren side. Når du ikke har flere rene sider, lægger du microfiberhåndklædet til side og tager et nyt fra spanden.
 5. Når du har “vasket” taget, en dør eller et panel – så tør overskydende produkt/væske af med et tørt microfiberhåndklæde.
 6. Fortsæt sådan hele bilen rundt.

Det er reelt set det – og med lidt øvelse, så vil du opleve at en udvendig vask at din bil max tager 20-30 min alt inkl.

Vil du sørge for at din lak fremadrettet er lidt lettere at vaske, kan du efter processen toppe op med enten en Detail Spray, en Silica Spray eller en lakforsegler eller voks hvis du er typen der kan lide at bruge det ! Nå ja – udover beskyttelse, får det også din lak til at se mere lækker ud !

Kører du få km, når din bil aldrig at rigtig beskidt eller er du bare typen der vil have det så let som muligt, så skulle du måske kigge på den sidste vaskemetode.

Metode 3: Waterless Wash – Bilvask uden brug af vand ! 

Når bilpleje nørder møder hinanden, så går snakken nogen gange på hvad det nye sorte er. Bilvask uden brug er vand, er ligesom vaskemetoden uden rindende vand, noget der kan få de fleste garvede til få det til at løbe koldt ned at ryggen.

“Du ridser jo lakken, med den måde du gør det der på”.

Vi indrømmer gerne, at indtil vi havde prøvet andet – var vi af præcis samme holdning. Men vi må bare indrømme Waterless Wash er kommet for at blive.

Ret skal være ret. Waterless Wash kan ikke stå alene. Dvs., har du en bil der er meget beskidt, så er det ikke en vaskemetode vi anbefaler. Men for de fleste weekend-krigere, som vasker hver weekend eller flere gange ugentligt og hvor bilen ofte ikke når at blive andet end støvet – så kan en Waterless Wash mange gange, erstatte den traditionelle vaskespandsmetode. Er du typen der gerne vil i gang med at vaske selv, men det eneste du kender til bilvask er hvad vaskehallen kan præsterer – så er det stadig en vaskemetode der er mere sikker en vaskehallen !

Selvom vi til at starte med beskrev, at sikker og ridsefri bilvask handler at røre så lidt ved lakken som muligt med andet end vand – så er bilplejeprodukternes egenskaber også en vital del. For det er udviklingen af bilvask produkter, der har gjort, at vi nu i dag kan stå at vaske vores bil uden brug af vand.

Årsagen til dette er følgende. Man har udviklet produkter hvis egenskaber er:

 1. Det indeholder så meget glidemiddel, at der er minimal modstand mellem dit microfiberhåndklæde og lakken. Det mindsker risikoen for at ridse.
 2. Det har en tilpas rensende effekt, så de reelt set også opløser skidtet og du skal bruge minimal krudt på at fjerne snavset.
 3. Kan bruges på lak, glas, fælge osv.
 4. Det efterlader lakken uden striber.

“Det er meget godt alt sammen, men hvordan gør man så?”

Inden vi kommer så langt, så kan vi sige – at det eneste du skal bruge for at vaske din bil med Waterless Wash er følgende:

 1. Waterless Wash vaskeprodukt i en forstøver
 2. 3-6, 350 GSM Microfiberhåndklæder  – afhængig af størrelsen på din bil.

Og så er der vaskemetoden. Og det er næsten synd at kalde den det – for der er ikke meget i det. For det handler simpelthen kun om 2 ting. Spray produktet på og tør produktet af. Men da vi jo er nørder, og det er dig derude der skal have den bedste oplevelse med produktet – så følge disse simple steps:

 1. Start altid fra taget af bilen af og ned. Har du områder på bilen som er lidt mere beskidt end andre, kan du med fordel lige spraye lidt Waterless produkt på de områder først, så produktet kan sidde og arbejde lidt længere her – inden du når her til. Det kunne være insekter på fronten og sidespejle, den sidste 1/4 hen af siden på bilen og bagkofangeren.
 2. Ta’ et af de tørre rene microfiberhåndklæder frem og fold det 2 gange.
 3. Spray det Waterless Wash ud på et område på ca. 50 cm. Er overfladen lettere snavset, kan du væde et større område og modsat mere snavset – et mindre område.
 4. Før hånden og håndklædet henover en stykke på ca. 50-60 cm i et lige træk – men med en håndbevægelse som hvis du skulle “ae” en hund. Dvs. du starter med at rører med den forreste del af håndklædet, men pga. din håndbevægelse slutter med at rører med den bagerste del af håndklædet. Årsagen til at du skal gøre denne bevægelse er, at du skal have håndklædet til at samle snavset op med hele fladen. Laver du ikke denne bevægelse, skubber du bare skidtet foran dig eller på den forreste del af håndklædet. Udover vi ikke får fjernet skidtet, er risikoen for at vi ridser lakken når vi skubber det foran os også større. Du kan evt øve dig på et par mindre stykker ad gangen.
  Skidtet på det stykke du nu har tørt er nu væk. Hvis ikke starter tager du punkt 3 og 4 en gang mere.
 5. Vend håndklædet til den rene side, og tør efter – så det bliver tørt.
 6. Vend håndklædet til en ny ren side, og fortsæt.

Det var det – du er nu færdig, og hvis du har gjort som beskrevet herover så har du en lækker ren bil.

Ønsker du herefter at pålægge en form for yderligere beskyttelse, så lakken klar til det.

Det var punktum for de 3 vaskemetoder til bilvask. Vi håber du fandt en løsning som der passede lige netop dig, eller fik lidt input til hvordan du kan vaske din bil.

Måske er du lidt ligesom os – bruger alle 3, men efter behov. For det er det det handler om. Der er igen grund til at bruge mere krudt på bilvasken end højest nødvendigt. For vores eneste mål er at bilen bliver ren, uden vi ridser den.