Rinseless Wash – Bilvask uden rindende vand

“Bilvask uden rindende vand og højtryksrenser ? Det kan man ikke !?”

Og det er faktisk korrekt – eller det vil sige, indtil for få år siden kunne det ikke lade sig gøre. Og spørg du en professionel detailer i dag, vil de sikkert også (i de fleste tilfælde) holde benhårdt fast i, at vaskemetoden med 2 spande, rindende vand og højtryksrenser er den eneste rigtige vaske metode. Og årsagen hertil er, at bilvask jo handler om at røre lakken så lidt som muligt – og i videst muligt omfang kun med vand og sæbe.

Men som med mange andre ting, så bliver bilplejeprodukter løbende forbedret. Nye kommer til osv. I sammenhængen med dette, benyttes produkter også på kryds og tværs – og der er hele tiden folk der prøver at gøre tingene på en anderledes måde.

Bilvask uden rindende vand eller “Rinseless Wash”, er en forholdsvis ny vaskemetode – men helt klart en metode der er kommet for er blive.

Den er for dig der:

 • ikke har adgang til rindende vand
 • ikke ønsker at bruge penge på masser af udstyr
 • bare gerne vil vaske din bil selv, bare meget hurtigere.
 • Har en bil der aldrig bliver meget beskidt.

Bilvask uden rindende vand, gør det muligt at vaske din bil i garagen, på parkeringspladsen og om vinteren.

Rinseless Wash handler overordnet set om “bare” at tørre snavset af bilen. Når vi sætter “bare” i apostrof, så handler det om at være rigtig forsigtig, og tørre på den “rigtige måde”. For i denne vaskemetode rører vi direkte ved en beskidt bil med et fugtigt microfiberhåndklæde, tørrer efter – og så er vi i princippet færdige.

For at kunne udføre en Rinseless Wash, har du behov for følgende:

Altså, et rimeligt simpelt setup.

 1. Start med at fylde din vaskespand 3/4 op med vand. Vasker du om vinteren, så fyld gerne varmt vand i. Det gør det mere behageligt at arbejde med og du undgår at vandet fryser.
 2. Hæld 2-4 hættefulde Rinseless vaskeprodukt i spanden. Følg evt. anvisningen på produktet – den kan varierer lidt. Kør gerne rundt med din hånd, så du får fordelt produktet i spanden. Det skal ikke skumme – så bare rør forsigtigt rundt.
 3. Kom dine håndklæder, som du skal bruge til at vaske med, i spanden. Sørg for at “ælte” dem godt. Du vil kunne mærke at de vil blive meget glatte/bløde – pga. det ekstraordinære høje indhold af glidemiddel i vaskeproduktet.
 4. Så er du klar til komme igang !

Er din bil meget beskidt, kan du med fordel blande noget af Rinseless produktet op i en forstøver, og fordele noget af produktet med forstøveren på de steder hvor bilen er særlig beskidt inden du går igang. Det kan være på fronten hvor der kan sidde mange insekter, eller på den nederste 1/4 af bilen hvor bilen ofte er mest beskidt. Det sikre, at de områder hvor der sidder meget møg, vil blive ekstra blødgjort. Det vil gøre arbejdet med at vaske på de områder nemmere.

Som med alle andre vaskemetoder, starter vi igen fra taget af og ned.

 1. Start med at tage det første håndklæde op af spanden. Vrid det let – dvs. håndklædet skal være vådt, men det må ikke rende eller dryppe med vand. Gør det dét, så er det for vådt !
 2. Fold microfiberhåndklædet 2 gange eller til du har en størrelse der passer godt i hånden. Årsagen til at du skal folde håndklædet, er så du har flere rene flader.
 3. Nu kommer teknikken, for den er lidt speciel: Før hånden og håndklædet henover en stykke på ca. 50-60 cm i et lige træk – men med en håndbevælse som hvis du skulle “ae” en hund. Dvs. du starter med at rører med den forreste del af håndfladen men pga. din håndbevægelse slutter med at rører med den bagerste del af håndklædet. Årsagen til at du skal gøre denne bevægelse er, at du skal have håndklædet til at samle snavset op med hele fladen. Laver du ikke denne bevægelse, skubber du bare skidtet foran dig eller på den forreste del af håndklædet. Udover vi ikke få fjernet skidtet, er risikoen for at vi ridser lakken når vi skubber det foran os også større. Du kan evnt øve dig på et par mindre stykker ad gangen.
 4. Vend microfiberhåndklædet til en ren side og tag det næste strøj. Brug aldrig den samme side af håndklædet 2 gange – men vend og fold efter hvert passage, så du hele tiden arbejder med en ren side. Når du ikke har flere rene sider, lægger du microfiberhåndklædet til side og tager et nyt fra spanden.
 5. Når du har “vasket” taget, en dør eller et panel – så tør overskydende produkt/væske af med et tørt microfiberhåndklæde.
 6. Fortsæt sådan hele bilen rundt.

Det er reelt set det – og med lidt øvelse, så vil du opleve at en udvendig vask at din bil max tager 20-30 min alt inkl.

Vil du sørge for at din lak fremadrettet er lidt lettere at vaske, kan du efter processen toppe op med enten en Detail Spray, en Silica Spray eller en lakforsegler eller voks hvis du er typen der kan lide at bruge det ! Nå ja – udover beskyttelse, får det også din lak til at se mere lækker ud !

Kører du få km, når din bil aldrig at rigtig beskidt eller er du bare typen der vil have det så let som muligt, så skulle du måske kigge på den sidste vaskemetode.

Rigtig god fornøjelse med din Rinseless Wash !

Demo af Rinseless Wash med CarPro ECH2O