Vi har gjort det nemt for dig !

Hvis du mangler inspiration til hvilke produkter du skal bruge for at forårsklargøre din bil, og ikke mindst hvordan du bruger dem – så er du kommet til det rigtige sted. 

På denne side har vi samlet alle de produkter, som du skal bruge. Eller i hvert fald, så har vi plukket relevante produkter ud – som du kan bruge som inspiration. Nederst har vi skrevet en komplet guide til, hvordan alle produkterne bruges i en sammenhæng – så du får det optimale ud af dem.

Alle produkter som indgår i vores kampagne, sparer du samtidig 10% på. Rigtig god fornøjelse !

Her er hvad du skal bruge

Sådan gør du

Din komplette guide:

Hvordan bruger du så alle overstående produkter i en sammenhæng ? Jo, læs med herunder hvor vi har beskrevet en komplet guide til hvordan du gør din bil klar til foråret med alle overstående produkter !

I guiden har vi taget udgangspunkt i at du i forvejen har:

Forvent at bruge 4-6 stykker microfiberhåndklæder under vejs. Herudover en detailing pensel til eksteriør og en til dine fælge. 

Herudover tager guiden udgangspunkt i, at du bruger ALLE overstående produkter. Nogle har du måske i forvejen fra et andet mærke. Det betyder ikke så meget. Det vigtigste for os her er, at du med overstående produkter og denne guide kan komme fra vintertræt til forårsfrisk bil. 

Sådan gør du: 

Fælge:

Ved enhver rengøring, starter vi altid med fælgene. Og skal du skifte til sommerhjul, er det også en god lejlighed til at få rengjort dine vinterhjul i bund inden de sættes til side til næste vintersæson. 

 1. Arbejd på en fælg af gangen. Start med at spule fælge og dæk ned grundigt med højtryksrenseren. Herved får du fjernet løstsiddende snavs. 
 2. Spray herefter Rebound rundt på dæksiden. Spray Iron Terminator på fælgene. Begynd med det samme at arbejde med produktet med Rebound sammen med dækbørsten. Og brug detailing penslen til fælgene.

 3. Når du har arbejdet med både dæk- og fælgrensen, spuler du produktet grundigt af og går videre til den næste fælg. 

Resten af bilen: 

Når du er færdig fælgene, bevæger vi os videre til lakken. Vent med at pille dem af og sætte sommerhjulene på – til vi er færdige her. Der er ingen grund til at gøre dem våde.

Forvask:

 1. Bland Brute i 1:3 i Kwazar flasken. Fordel produktet udover hele bilen og lad det siddet et øjeblik. Husk at bruge det i false og inderskærme. Her kan godt gemme sig snavs, som skal vaskes grundigt væk. Brute vil opløse og opbløde skidt og snavs – så du nemt at spule det af væk. 
 2. Når produktet har arbejdet i 1-2 minutter, spuler du det af igen. Du vil opleve at lakken eller overflader hvor den er blevet brugt, bliver forholdsvis rens. 
 3. Bland herefter 300 ml Foamula 1 med 6-700 ml vand i din skumlanse. Fordel det udover hele bilen.
 4. Tag fat i en detailing pensel, og begynd at berøre langs rudelister, emblemer samt kroge og kanter. I kombination med forvaskeproduktet, får du berørt skidt og snavs som sidder her – så det bliver løsnet.
 5. Når du er færdig med dette, spuler du bilen grundigt af igen. 

Håndvask:

 1. Fyld skyllespanden med vand. Fyld din vaskespand, 2/3 med vand.
 2. Tag Incredipad og put en smule Pure shampoo på denne og læg den i vaskespanden. Hæld herefter to store dråber Pure i spanden og fyld herefter resten af spanden op med vand, så det skummer godt op.
 3. Vask bilen fra toppen af og ned.
 4. Slut af på bagklappen og den nederste 1/3 af bilen hvor den typisk er mest beskidt. 
 5. Spul grundigt af med vand.  Bilen bør nu være ren, dvs. der skal ikke være noget synligt skidt og snavs tilbage på lakken. 
 6. Tør herefter lakken af med Ewocar tørrehåndklædet 

Kemisk rengøring af lakken:

Lakken skal nu rengøres for nedfald der ikke kan vaskes af lakken. Også kaldes dem kemiske rengøring. Vi bruger kemi’en så meget så muligt, da det letter os senere i processen. 

Flyverust:

 1. Spray Iron X henover ca. halvdelen af bilen. 
 2. Vent på du ser et farveskift og tag så et microfiberhåndklæde og tør henover lakken. Alternativt kan du blot spule af. Men ved at bruge microfiberen til at berøre overfladen, får du løsnet og arbejdet lidt med produktet. 
 3. Spul herefter lakken af med vand.

Tjærer: 

 1. Spray Spar-Tar på et panel af gangen. 
 2. Når du ser at tjæren begynder at løbe/blive opløst – tører du tjæren af overfladen med et microfiberhåndklæde
 3. Når du har været henover hele bilen, spuler du grundigt af med vand. 

Mekanisk rengøring af lakken:

Den mekaniske rengøring af lakken foregår sammen med en claybar, samt et glidemiddel til denne. Herved, får vi fjerne det nedfald, flyverust og tjære – som vi ikke kunne fjerne med kemien. Altså, så lakken den er helt ren, inden vi begynder på at hæve glansen og beskytte den. 

Start med at bræk claybaren Surface Smoother Mini i 2 dele. Fold den ene del som en pandekage. 

 1. Arbejd på et panel af gangen
 2. Spray Glide ud på panelet og giv claybaren et spray
 3. Glid claybaren forsigtigt henover hele panelet i vertikale og horisontale bevægelser. Kommer der friktion – så spray mere Glide på lakken. 
 4. Mærk gerne, om du kan mærke følelsen af små “sandkorn” i lakken. Kan du det, så fortsæt lidt mere indtil de er væk.
 5. Aftør panelet og gå videre til det næste
 6. Vend og fold claybaren til en ren side og fortsæt

Føler du for det, kan du i stedet for at aftørre et panel af gangen, vente til aller sidst og lige spule bilen over. Hvis du lader Glide sidde på lakken, kan det være det lige skal berøres let – før at det slipper.

Polering / Beskyttelse af lakken:

Lakken skulle nu gerne være i en tilstand, så når du rører ved den – så føles den glat og lækker. Næste skridt er at polere lakken let i hånden. Har du en polermaskine og grejet hertil – kan du springe videre til lakbeskyttelsen. Har du ikke, følger du blot guiden videre:

Vi polerer lakken i hånden, primært for at hæve glansen samt at fjerne en lille smule vaskeridser. Til dette bruger vi Micro Liquid Compound. Den fåes i en version til mørk og til lys lak. Vælg derfor den rigtige. Har du flere biler der skal ordnes, som er hhv. mørk og lys – så vælg den version som passer til den største af bilerne. Produktet kan godt bruges på tværs af forskellige farver – men fungerer optimalt til hver deres farvetyper. blank

Polering:

 1. Ryst flasken grundigt
 2. Påfør 3-4 dråber produkt på den sorte side af den medfølgende applikator
 3. Arbejd produktet ind med godt med tryk på en område af ca. 60×60 cm af gangen. Brug helst vertikale og horisontale bevægelser. 
 4. Aftør produktet efterhånden som du har arbejdet på et område af gangen

Beskyttelse af lakken: 

Det er nu tid til at sætte kronen på værket. Efter en masse timer med hyggen om bilen, skal du nu til at lægge den lakbeskyttelse som skal holde den pæn og nemt at vedligeholde de næste måneder frem. 

I fht. denne guide, kan du vælge mellem 3 forskellige vokse. En til mørk/sort lak, metal/ perlemorslak eller en helt hvid lak. Den helt store forskel i voksene er det look de giver på hver deres respektive farver. Mere fylde i mærke lakke. Mere spil i metallakke. Mere glans i hvide lakke. 

 1. Dyp den medfølgende applikator i lunkent vand. Klem vandet ud af den så den kun er let fugtig.
 2. Påfør en pæn mængde voks på den medfølgende applikator
 3. Arbejd produktet ind på den ønskede overflade i cirkelformede bevægelser.
 4. Vent 5-10 min til voksen er tør
 5. Tør voksen grundigt af med et microfiberhåndklæde.
 6. Gå videre til næste panel.

Hold op hvor er du sej !

Klap dig selv på skulderen. Nyd hvordan din bil ser ud.. Du har gjort det – og du har gjort det godt ! Kør nu foråret og sommeren i møde, i en bil der ser fantastisk ud !

Del dine resultater med os på Instagram 👇🏻

Er du på instagram, så husk at tagge os på dine billeder ved at bruge #carcarefreaks eller @carcarefreaks. Vi elsker at følge med i vores kunders resultater – og måske, deler vi et af dine billeder til vores følgere ! Tak fordi du tagger 📸

Instagram has returned invalid data.