Chat with us, powered by LiveChat

Viser alle 21 resultater

Claybar – Fjern fastgroede partikler i lakken

En claybar er nødvendig. Du kan komme et langt stykke vej med nogle gode kemibaserede produkter. De kan opløse størstedelen af de partikler, som kan sætte sig fast i lakken. Og vi anbefaler, at du fjerner mest muligt af skidtet på denne måde. Det gør vi, da du herved minimerer berøringen ved lakken.

Men de sidste 15-20% af partiklerne, skal du ind og berøre med f.eks. en claybar. Til dette har vi her samlet nogle forskellige produkter du kan bruge til at fjerne nedfald i lakken.

Når vi snakker nedfald mener vi;

  • Tjære
  • Flyverust
  • Kemisk nedfald
  • Vand og kalkmærker

Du kender sikkert en claybar, men vi har som noget nyt også en lang række forskellige poly-baserede produkter. Læs mere omkring de forskellige produkter ved at klikke dig ind imellem dem.

Hvorfor er det vigtigt at fjerne ?

  • Polerer du i en lak fyldt med nedfald, fylder du din polerskive med affaldet. Herefter kører du det rundt over hele lakken. Resultat = Ikke godt.
  • Du vil få svært ved at opnå dybde, og glans – samt at få dine produkter til at hæfte ordenligt fat på lakken.
  • Det ser ikke pænt ud (!)

Min lak ser ren ud – er claybar nødvendig ?

På våd eller tør lak – prøv at kør hånden henover lakken. Er den blød som en barnenumse – så er den lige i skabet. Føles den som sandpapir – så skal den behandles med en claybar.

Rigtig god fornøjelse !

349,95 DKK

Fjerner hurtigt nedfald på store overflader. Kan genbruges op til 40 gange.

149,95 DKK

2x100 gram super fine claybars.

259,95 DKK

Claybar kit bestående claybar og unikt værktøj

129,95 DKK

Ekstra claybar til Visco Claybar Kit

129,95 DKK

Glidemiddel til claybar, vådslibning og pad-priming

71,95 DKK

Giver glidemiddel til claybar, clayblok mv.

84,95 DKK

Lakprep. Klargør lakken optimalt til ny lakbeskyttelse

94,95 DKK

Blød claybar i høj kvalitet. 100 gram

112,95 DKK

Glidemiddel til Claybar

204,95 DKK

Glidemiddel til Claybar

194,95 DKK

Vaskehandske med Clay på den ene side.

94,50 DKK

2 x 60 gram japansk claybar i høj kvalitet

Polering

CarPro Claydisk

149,95 DKK

Clay til at bruge på polermaskine. Lang holdbarhed ift. ler.

179,95 DKK

Clay håndklæde til større flader. Lang holdbarhed ift. ler.

Polering

CarPro Clayblok

149,95 DKK

Clay til mindre områder eller detaljer. Lang holdbarhed ift. ler.

Polering

CarPro Immolube

79,95 DKK

Glidemiddel til Clay produkter eller vådslibning.

Ikke på lager
111,75 DKK

Glidemiddel til Clay produkter eller vådslibning.

124,95 DKK

Sæt med 3 Claybar. Fin, Medium og Grov.

Polering

CarPro Spotless

Vurderet 5.00 ud af 5
73,95 DKK

Fjerner kalk og mineraler fra lakken

Eksteriør

CarPro Eraser

Vurderet 5.00 ud af 5
Fra 89,95 DKK

Lakprep, bruges efter polering inden voks, forsegler eller coating.


Hvad er en claybar ?

claybar Claybaren har rødder helt tilbage 1990, hvor den blev opfundet af japaneren Tadao Kadate. Det var det første produkt på markedet, som sikkert og effektiv kunne fjerne det som vi i dag kender som nedfald i lakken - uden brug af kemi. Og selv 30 år efter, er claybaren stort set stadig den samme. Selvfølgelig har teknologien udviklet sig, og claybaren findes i et utal af forskellige typer og former. Men fælles for dem alle er fortsat, at de skal hjælpe dig med at få fjernet fastgroet nedfald i lakken. En claybar har den karateristika, at den er lavet ud af et leragtigt materiale. I fagsprog kalder man det for polyelastisk ler. Dvs. at en claybar er en lerform, som f.eks. kan formes til en lille flad pandekage, som man så kan berøre lakken med - sammen med et dedikeret glidemiddel. Claybaren vil efterhånden som den glides hen over lakken, opsamle flyverust, tjære og andre former for luftbåren nedfald - som har sat sig fast på lakken. Det som opsamles, bliver i claybaren. Derfor er det også vigtigt løbende at folde og vende claybaren - så man hele tiden arbejde med en ren side

Derfor bruger man en claybar

Man bruger en claybar for at sørge for at lakken er rengjort grundigt inden man f.eks. lægger et nyt lag lakbeskyttelse eller inden lakken skal poleres. Herved undgår man at samle nedfaldet op i sine polerskiver eller påføre en lakbeskyttelse oven på en uren overflader. På billedet til højre ses tydeligt hvad en claybar opfanger.

Nye typer claybar

Efterhånden som markedet har udvikles sig, er der også kommet nye produkter til. I dag findes en claybar ikke kun som lerklumpen - men også i en version hvor en speciel gummiblanding har samme egenskaber. Disse produkter gør det muligt at ændre på udformingen og har oftes de egenskaber at de kan bruges igen og igen. Gummiblandingen placeres ofte på handsker eller klude, så man har nogle langt større flader at arbejde med. Det gør det hurtigere og mere effektivt at bruge denne type i stedet for den mere traditionelle claybar.