Viser alle 23 resultater

Flyverustfjerner – Når du skal af med flyverust og nedfald i lakken

Flyverust er en almindelig kendt fænomen og fremkommer af mange forskellige årsager. Men flyverust kan kemisk opløses med en flyverustfjerner – som du finder et bredt udvalg af her i kategorien.

Sneploven…. Når du bremser…. Når andre bremser…. Din fabriksnye bil

Der er mange årsager til flyverust… Og flyverust findes på alle biler, selv din helt fabriksnye bil. Faktisk er flyverust det mest typiske nedfald som du finde på enhver lak.

Flyverusten er typisk metalpartiker fra bremser, som hvirvles op og sætter sig vilkårlige steder på lakken. Så de er uundgåelige at få.

Mange tror at når de får en helt ny bil, så er den helt perfekt. Men det er den lagt fra. Den er oftes fyldt med flyverust pga. at bilen fra fabrik under vejs er transporteret med både tog og lastbil. Så der hvor bilen ikke har været dækket over med folie, er den oftes fyldt med nedfald. Så har du en ny og ubehandlet bil, så start altid med kemisk at fjerne flyverust fra lakken med en flyverustfjerner !

Efter enhver vinter, vil din bil også typisk være fyldt med flyverust. Årsagen er her typisk metalpartikler fra sneplovens skovl og øvrige billisters bremser, blandes med det vand/sjap/sne som du kører i. Det hvirvles op på lakken i en grød af snavs og giver med statsgaranti flyverust.

Den sikreste måde at fjerne flyverust

Flyverust fjerner er den sikreste måde at omgås flyverust og nedfald i lakken. Årsagen til dette er at det er en berøringsløs rengøring. Og jo mindre du rører med f.eks. en claybar, jo mindre risiko er der for at du laver følgeskader i lakken, som herefter skal udbedres.

Flere af flyverustfjernerne, kan oftest bruges som “fælgrense”. Dvs. de kan opløse de metalpartikler som dine bremser efterlader på dine fælge.

Hvor tit og hvornår…

Fjernelse af flyverust gøres som udgangspunkt efter behov – men en tommelfingerregel er 2 gange om året. En efter vinteren og en igen inden vinteren. Herudover bruges den som en afrensning af lakken inden claying, polering og inden et evt. nyt lag lakbeskyttelse hvis behovet for det er der.

69,95 DKK

Kombineret fælgrens og flyverust fjerner

154,75 DKK

Højoktan flyverustfjerner og “fælgrens”

849,95 DKK

Højoktan flyverustfjerner og “fælgrens”

539,25 DKK

Gelbaseret flyverustfjerner/fælgrens. Kan fortyndes.

111,95 DKK

Gelbaseret flyverustfjerner/fælgrens. Kan fortyndes.

Autoglym

Autoglym Magma

174,95 DKK

Kombineret flyverust fjerner og fælgrens

433,95 DKK

Kombineret flyverustfjerner og fælgrens med farveindikator

Auto Finesse

Auto Finesse Iron Out

104,95 DKK

Opløser flyverust og bremsestøv fra lak og fælge

524,95 DKK

Opløser flyverust og bremsestøv fra lak og fælge

569,95 DKK

Fælgrens og flyverustfjerner.

579,95 DKK

Fælgrens og flyverustfjerner. Tilsat Lemon Duft.

539,95 DKK

Multi produkt. Shampoo, Flyverustfjerner, Forvask.

Dæk og Fælge

Poorboys Iron Remover

Fra 139,95 DKK

Effektiv på flyverust og til opløsning af fastbrændt bremsestøv på fælge

Dæk og Fælge

Soft99 Iron Terminator

79,95 DKK

Kombineret flyverustfjerner og fælgrens med farveindikator

143,95 DKK

Kombineret flyverustfjerner og fælgrens med farveindikator

Eksteriør

Tuga Tugarex

148,95 DKK

Flyverustfjerner med farveindikator

154,95 DKK

Fælgrens- og flyverustfjerner med farveskift

559,95 DKK

Fælgrens og konteremineringsfjerner med farveskift. 5 Liter. Bulk.

103,94 DKK

Fælgrens- og flyverustfjerner med farveskift

CarPro

CarPro TRIX

Fra 124,95 DKK

Kombi Produkt. Tjærefjerner. Flyverustfjerner.

Fra 114,95 DKK

Multi produkt. Shampoo, Flyverustfjerner, Forvask.

Fra 99,95 DKK

Fælgrens og flyverustfjerner. Tilsat Lemon duft.

Fra 89,95 DKK

Fælgrens og flyverustfjerner.


Flyverust ødelægger din lak !

flyverustfjerner Er flyverust den farligste vi udsætter vores lak for? Nej, måske ikke på den helt korte bane, men på sigt er flyverust ødelæggende for vores lak. Metalpartiklerne vil stille og roligt penetrere lakken for til sidst at arbejde sig helt ind til pladedelen. Herved har du en permanent skade, som du kun kan lave ved at slibe og lakerer om. Ligeledes vil en lak fyldt med nedfald som flyverust også være sværere at holde ren og pæn, da partiklerne modvirker at vand og snavs kan løbe af lakken. Derfor at det vigtigt at du løbende behandler mod flyverust med en dedikeret flyverustfjerner.

Ammonium Mercaptoacetate

En flyverustfjerner indeholde stoffet ammonium mercaptoacetate. En kemisk sammensætning, der binder sig til metalpartikler og opløser dem - så du har mindre behov for, mekanisk at fjerne dem. Dvs. at bruge en claybar til fysisk at fjerne dem fra lakken. Og jo mindre behov man har for dette, des mindre risiko er der for at ridse og skade lakken i processen. En flyverustfjerner har oftes en meget markant duft. Nogle vil kalde den en duft af råddent æg. Årsagen er, at mercaptan som en flyverustfjerner indeholder også er det sporringsstof som der er i naturgas. Her bruger man stoffet til at finde lækager på rør. Men stoffet, medvirker også i den kemiske sammensætning til at opløse de organiske materialer som metalpartiker og flyverust er.

Jo oftere des bedre

Vi siger generelt at man bør behandle sin lak 2 gange om året. Det er typisk for den gennemsnitlige bilejer nok. Men, kører du meget kan du have behov for at behandle hyppigere for at holde mængden af flyverust nede. For det er vigtigt at huske på, at en flyverustfjerner ikke er et mirakelmiddel der fjerner alt hver kan. Det kan kræve flere behandlinger. Men behandler man ofte, så kan man holde det nede til et absolut minimum.

Skader en flyverustfjerner min lak ?

Nej, en flyverustfjerner er som oftes ph-neutral, med mindre er beskrevet. Dvs. at den kan bruges på alle typer overflader glas, plast og lak. Som med alt andet kemi er en flyverustfjerner selvfølgelig vigtig at bruge med omtanke. Derfor så hold den væk fra varme paneler, direkte sollys og lad heller ikke flyverustfjernere tørre ud på lakken. Selvom vi oftes skriver at en flyverustfjerner ikke spiser din lakbeskyttelse - så er det lidt en sandhed med modifikationer. For selvom den ikke fjerner den, så KAN den på nogle typer organiske lakbeskyttelsestyper have en indvirkning af hvordan den efterfølgende afskyr vand og snavs. Men igen - bruger du din bil meget, kan du have behov for at have en lakbeskyttelse der er gearet til dette. Og er den det, så vil hyppigt brug af en flyverustfjerner ikke være noget problem.