Waterless Wash – Bilvask uden brug af vand ! 

Når bilpleje nørder møder hinanden, så går snakken nogen gange på hvad det nye sorte er. Bilvask uden brug er vand, er ligesom vaskemetoden uden rindende vand, noget der kan få de fleste garvede til få det til at løbe koldt ned at ryggen.

“Du ridser jo lakken, med den måde du gør det der på”.

Vi indrømmer gerne, at indtil vi havde prøvet andet – var vi af præcis samme holdning. Men vi må bare indrømme Bilvask uden brug af vand / Waterless Wash er kommet for at blive.

Ret skal være ret. Waterless Wash kan ikke stå alene. Dvs., har du en bil der er meget beskidt, så er det ikke en vaskemetode vi anbefaler. Men for de fleste weekend-krigere, som vasker hver weekend eller flere gange ugentligt og hvor bilen ofte ikke når at blive andet end støvet – så kan en Waterless Wash mange gange, erstatte den traditionelle vaskespandsmetode. Er du typen der gerne vil igang med at vaske selv, men det eneste du kender til bilvask er hvad vaskehallen kan præsterer – så er det stadig en vaskemetode der er mere sikker end vaskehallen !

Selvom ridse fri bilvask handler at røre så lidt ved lakken som muligt med andet end vand – så er bilplejeprodukternes egenskaber også en vital del. For det er udviklingen af bilplejeprodukterne der har gjort, at vi nu i dag kan stå og vaske vores bil uden brug af vand.

Årsagen til dette er følgende. Produkterne:

 1. Indeholder så meget glidemiddel, at der er minimal modstand mellem dit microfiberhåndklæde og lakken. Det mindsker risikoen for at ridse.
 2. Har en tilpas rensende effekt, så de reelt set også opløser skidtet og du skal bruge minimal krudt på at fjerne snavset.
 3. Kan bruges på lak, glas, fælge osv.
 4. Det efterlader lakken uden striber.

“Det er meget godt alt sammen, men hvordan gør man så”

Inden vi kommer så langt, så kan vi sige – at det eneste du skal bruge for at vaske din bil med Waterless Wash er følgende:

 1. Waterless Wash vaskeprodukt i en forstøver
 2. 3-6, 350 GSM Microfiberhåndklæder  – afhængig af størrelsen på din bil.

Men hvordan gør man så ?

Og så er der vaskemetoden. Og det er næsten synd at kalde den det – for der er ikke meget i det. For det handler simpelthen kun om 2 ting. Spray produktet på og tør produktet af. Men da vi jo er nørder, og det er dig derude der skal have den bedste oplevelse med produktet – så følg disse simple steps:

 1. Start altid fra taget af bilen af og ned. Har du områder på bilen som er lidt mere beskidt end andre, kan du med fordel lige spraye lidt Waterless produkt på de områder først, så produktet kan sidde og arbejde lidt længere her – inden du når her til. Det kunne være insekter på fronten og sidespejle, den sidste 1/4 hen af siden på bilen og bagkofangeren.
 2. Ta’ et af de tøre rene microfiberhåndklæder frem og fold det 2 gange.
 3. Spray det Waterless Wash ud på et område på ca. 50×50 cm. Er overfladen lettere snavset, kan du væde et større område og modsat mere snavset – et mindre område.
 4. Før hånden og håndklædet henover en stykke på ca. 50-60 cm i et lige træk – men med en håndbevælse som hvis du skulle “ae” en hund. Dvs. du starter med at rører med den forreste del af håndklædet, men pga. din håndbevægelse slutter med at rører med den bagerste del af håndklædet. Årsagen til at du skal gøre denne bevægelse er, at du skal have håndklædet til at samle snavset op med hele fladen. Laver du ikke denne bevægelse, skubber du bare skidtet foran dig eller på den forreste del af håndklædet. Udover vi ikke får fjernet skidtet, er risikoen for at vi ridser lakken når vi skubber det foran os også større. Du kan evt øve dig på et par mindre stykker ad gangen.
  Skidtet på det stykke du nu har tørt er nu væk. Hvis ikke starter tager du punkt 3 og 4 en gang mere.
 5. Vend håndklædet til den rene side, og tør efter – så det bliver tørt.
 6. Vend håndklædet til en ny ren side, og fortsæt.

Det var det – du er nu færdig, og hvis du har gjort som beskrevet herover så har du en lækker ren bil.

Ønsker du herefter at pålægge en form for yderligere beskyttelse, så lakken klar til det.